advent u beču

Advent u Beču – Lana & Marko

Local-1

Advent u Beču | Božić je sam po sebi čaroban! A kad u čaroban grad donesete čarobnu priču sve postaje uspomena koja se nikad ne zaboravlja,koja ostaje za cijeli život.

Upravo jednu takvu uspomenu darovao nam je Beč. Nakon duge, maglom okupane ceste, ulazimo u obasjan grad – mravinjak radosnih i sretnih ljudi, grad koji očito nikada ne spava.

Advent u Beču je nadaleko poznat i hvaljen u svijetu i nije niti malo čudno što ga svi žele vidjeti, doživjeti, osjetiti u duši, osobito noću kad sve pršti od blagdanskog žara i radovanja – više nego usred bijelog dana. Grad miriše na hladni, zimski zrak. Savršeno proporcionalni borovi poredani su po glavnim gradskim trgovima, kuhano vino i kobasice su sveprisutni, dućani mame na obilazak i čovjek bi se lagano mogao izgubiti u ovoj prekrasnoj predbožićnoj atmosferi.

Kako smo od „jučer“ dio majčice što se zove Europa i kako je do Beča kao i do prelijepe nam Rijeke gdje smo za dva sata na kavi, zagrlimo Advent u Beču i ovako jedninstvene trenutke trajno zapišimo u slici (i riječi).

Rodila se ljubav

Poznavali smo se dok smo još  bili djeca. Zajedničke proslave rođendana, dječja igranja, obiteljske veza, prve simpatije, slučajni susreti, prvi pogledi… između dvije nespojive osobe dogodila se ljubav. Baš ona filmska, na koju nitko ne može utjecati, ljubav koja pomiče sve granice.

Proslava njegovog 18-tog rodendana bila je prekretnica. Prepun Hemingway i jako puno prijatelja vrtilo se oko slavljenika. Svi su se krasno zabavljali, a kad je došlo vrijeme odlaska, sjedili su jedno pored drugog. Njegov pogled, odraslog  i ponosnog dečka bio je drugačiji nego prije.

Ljubav i odlučnost zračili su im sa sretnih lica, a kako se oko njih sve lagano praznilo srca su im se sve više punila vjerom da su dužni najljepše životne  priče i stihove pričati jedno drugom još dugo, dugo…

Toni

Marko i Lana bili su sigurno da će njihova bajka krenuti strelovito i uzlazno. Sedam zajedničkih godina, proletilo je u trenu, a onda je došao On. Prvi osmijeh, gugutanje, prve riječi i koraci, radost i lom u toplom obiteljskom domu.

Svaki par ima svoju priču, a ova je posebna. Satkana je od radovanja i najljepših brižnih stihova i šaputanja…

„Rodila mi mama dvije ručice, rodio mi tata dvije nogice,

Ručicama grlim cijeli svijet, nogicama igram nogomet…“

Za sada jedno navija za Dinamo, drugo za Hajduk, a za koga će Toni – to ćemo tek vidjeti.

Do novih radovanja, prelijepih stihova, postignuća i fotkica neka je svima Sretan Božić i uspješna Nova 2014. godina

Christmas Time Vienna – Lana & Marko from OneDayStudio – Croatia Weddings on Vimeo.